Va recomand o ciorba de varza sau lucicos.
Ingrediente:
1 varza mica
carne cu os (porc sau vita)
1 ceapa
1 ardei
1 morcov mare
1 radacina de telina mica
100 gr smantana
100 ml suc de rosii
verdeata(marar, patrunjel,telina)
sare
Punem carnea la fiert cu apa. Curatam de spuma care se face deasupra apei. Dupa ce a fiert carnea o
scoatem si adaugam morcovul si telina intregi si ceapa taiata marunt.
Ardeiul il taiem marunt la fel si varza. Varza o frecam cu putina sare si o lasam sa stea sa se inmoaie.
Dupa ce a fiert morcovul si telina le scoatem si le dam pe razatoarea mare. Se desface carnea de pe os si se taie marunt.
Acum adaugam in apa urmatoarele: carnea, morcovul si telina razalite, ardeiul si varza.
Le lasam sa fiarba.
Dupa ce sunt fierte gustam si mai adaugam sare daca este nevoie. Adaugam in ciorba sucul de rosii.
Smantana o desfacem cu putin lichid din ciorba si apoi o adaugam ciorbei.
Daca se doreste mai acrisoara se poate acri cu otet sau lamaie sau zeama acra de pe muraturi.
Adaugam verdeata si gata, pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu