Iata o reteta gustoasa, satioasa si sanatoasa(daca nu se exagereaza cu cantitatea consumata).
Ingrediente:
500 gr faina alba (sau neagra daca doriti)
1 plic drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 lingura zahar
2 linguri ulei
300 ml lapte
1 ou
1/2 varza mica
1 ceapa mica
Pregatim aluatul amestecand elementele uscate: faina, drojdia, sarea, zaharul.
Apoi adaugam cele 2 linguri de ulei si adaugam trepatat si laptele caldut pana compozitia ia forma unui aluat. Il framantam cam 10 minute si il lasam la dospit intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul(cam 30 minute).
Intre timp taiem varza cat mai fin posibil si ceapa la fel. Varza o frecam cu putina sare si o lasam sa stea sa se inmoaie cam 15 minute.
Punem ceapa la calit in putin ulei si apoi adugam si varza cu putina apa si le lasam pe foc pana se inmoaie bine.
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 6 bucati.
Intindem fiecare foaie, punem varza in mijloc si unim capetele (aici e liber la imaginatie, fiecare modeleaza palanetul cum doreste).
Ungem fiecare apalanet cu oul batut inainte si le mai lasam in tava la caldura cam 40 minute, sau o ora daca aveti rabdare, ca sa mai creasca.
Apoi le dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.
Le scoatem, le lasam la racit si sarim pe ele.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu