Pagini

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Dulceata de gutui

Daca tot a venit vremea pentru gutui amarui cu puf galben ca de pui hai sa facem o dulceata.
gutui




Ingrediente:

1 kg gutui (fara coaja si cotoare)
1/2 kg zahar (multe retete au 1 kg de zahar, acum depinde de cat vreti de dulce sa fie dulceata)
zeama de la 2 portocale
600 ml apa


Curatam gutuiele de samburi si coaja (eu am pastrat cojile si cotoarele pentru peltea) si le dam pe razatoarea mare.
gutui

Punem la fiert 600 ml apa cu 1/2 kg zahar. Cand incepe sa se ingroase putin siropul adaugam gutuile.
Le lasam sa fiarba la foc mic cam 2-3 ore pana se ingroasa si capata o culoare stralucitoare.
Spre final adaugam si sucul de portocale.
gutui


gutui


Spalam borcanele, le sterilizam in cuptor si le asezam pe un suport de metal(eu le-am pus intr-o tava).
Apoi turnam dulceata in ele, le punem capacele si le intoarcem cu gura in jos. Acoperim borcanele cu paturi si le lasam asa pana se racesc complet.
Apoi puteti pune borcanele in camara si la iarna sa va indulciti sufletele cu aceasta dulceata aromata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu