Pagini

duminică, 24 ianuarie 2016

Tort de morcovi (Carrots cake)

Va recomand sa incercati tortul de morcovi deoarece este un tort cu gust de sarbatoare , consistent si aspectuos.
morcovi

Ingrediente

vom folosi ca si sistem de masura o cana sau un borcan (eu am folosit un borcan de 350 gr)

BLATUL
1 cana zahar
3 oua intregi
3/4 cana ulei
4 linguri de smantana
o lingurita de praf de copt stins in zeama de lamaie
1/2 pliculet praf de copt
1 praf de sare
1 lingurita scortisoara pudra
1 lingurita nucsoara pudra
1/2 cana nuca putin maruntita
2 cani si 1/2 morcovi rasi

tort

CREMA
200 ml smantana pentru frisca
100 gr dulceata (eu am folosit de gutui)
bombonele glazurate

PREPARARE

Pentru coacerea blatului folosim un vas rotund pentru cuptor sau tava speciala pentru tort pe care o ungem cu ulei iar pe fundul ei punem hartie de copt.
Pregatiti-va toate ingredientele, inclusiv morcovii razaliti.
Mai intai separam galbenusul de albus si mixam galbenusurile  cu zaharul si cu o lingura de smantana pana se ingroasa si se albesc, apoi adaugam treptat uleiul si smatana si batem compozitia pana se topeste zaharul.
Apoi adaugam bicarbonatul stins.
Faina amestecata cu praful de copt cu scortisoara , nucsoara  si sarea se adauga in compozitia de mai sus si se mixeaza bine( nu se poate adauga toata faina deoarece aluatul devine foarte gros).
Se bat albusurile spuma si se adauga in compozitia de mai sus impreuna cu faina ramasa (se amesteca incet de jos in sus cu un tel astfel incat compozitia sa ramana aerata).
La final se adauga nuca si morcovii si se incorporeaza in aluat.
Se pune compozitia in tava pentru copt si se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 1 ora (se coace pana trece testul scobitorii).
Se lasa la racit si apoi se taie blatul in doua si se umple cu dulceata.
Se bate frisca si se orneaza tortul cu bombonele.
Va doresc pofta buna!
morcovi


2 comentarii: