Iata o reteta gustoasa si sanatoasa din lumea araba. Acestei paste i se mai spune si hummus.
Ingrediente
300 gr naut
2 catei de usturoi
2 linguri ulei
2 linguri susan
5 linguri zeama de lamaie
Daca nu ati cumparat naut gata fiert la conserva, atunci puneti nautul la inmuiat in apa cu o zi inainte de a-l prepara.
Inainte de a-l pune la fiert am incercat sa scot cat mai multe pielite de pe boabele de naut deoarece astfel pasta iese mai fina(dar nu este neaparat nevoie sa faceti aceasta operatie deoarece este destul de migaloasa).
Am pus la fiert nautul in apa cat sa il acopere. L-am fiert cam 1 ora , timp in care i-am schimbat apa de 3 ori. In ultima apa puneti sare si 2 foi de dafin.
Dupa ce s-a fiert strecurati nautul dar apa in care a fiert o pastrati deoarece se va folosi si aceasta.
Puneti nautul cu putina apa, cu usturoiul si susanul in robot si mixati-le foarte bine. Apoi adagati uleiul si zeama de lamaie si mixati in continuare.
Apa in care a fiert nautul se adauga treptat pana cand ati ajuns la consistenta dorita. Gustati si condimentati cu sare.
Se mananca unsa pe paine si nu numai.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu