Sa ne mai intoarcem din cand in cand si la retetele copilariei noastre.
Ingrediente:
1 pui (preferabil de tara ) portionat (eu am avut doar 2 pulpe superioare de pui galben si frumos)
1 lingura ulei
1 ceapa
1 gogosar
1 morcov
1 catel de usturoi
2 linguri de faina
150 ml smantana
1 lingura boia
sare si piper dupa gust
patrunjel verde
Puneti bucatile de pui in tigaia cu ulei pana se rumenesc frumos pe ambele parti.
Intre timp taiati marunt gogosarul si ceapa si razaliti morcovul si adaugati-le peste pui sa se caleasca si ele putin.
Apoi adaugati putina sare, piper si boia. Amestecati-le bine in tigaie si turnati apa cat sa acopere cam trei sferturi din carne si lasati sa fiarba la foc mic.
Dupa ce a au fiert toate ingredientele pregatim smantana. Amestecam bine smantana cu faina si cu usturoiul pisat. Apoi subtiem cu putina apa. Luam papricasul de pe foc si adaugam smantana amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase.
Apoi mai lasam papricasul pe foc inca vreo 5 -10 minute.
Gustam si condimentam dupa preferinta. Adaugam patrunjelul taiat marunt si nu mai ramane decat sa pregatiti mamaliguta.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu