Lintea este o sursa de proprietati valoroase si mai ales este usor si rapid de preparat.
Ingrediente pentru 2 portii generoase:
300 gr linte (eu am avut gata fiarta la conserva)
1 ceapa mica
1 catel de usturoi
1 ardei
1 morcov
1 lingura de faina integrala
100 ml bulion
patrunjel proaspat
sare, piper, boia
Daca nu aveti linte gata fiarta va recomand sa o puneti la inmuiat cu o zi inainte si abia apoi sa o puneti la fiert la foc mic(gatitul la foc mic pastreaza mai bine proprietatile calitative ale alimentelor).
Taiati marunt ceapa, ardeiul si dati pe razatoare morcovul.
Puneti la calit ceapa , ardeiul si morcovul in putin ulei, apoi adaugati lintea fiarta.
Acum adaugati sare, piper, boia si lingura de faina si amestecati bine.
Adaugati bulionul si putina apa si lasati sa dea cateva clocote la foc mic.
La final adaugati usturoiul pisat si patrunjelul verde taiat marunt.
Gustati si mai condimentati daca este nevoie.
Este o mancare delicioasa si foarte satioasa pe care v-o recomand cu placere.
Se poate servi cu muraturi.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu