Pagini

vineri, 4 ianuarie 2013

Cozonac cu mac si nuca

Iata o reteta foarte gustoasa si  aspectuoasa de cozonac -nemaipomenita pentru Craciun sau Paste.
cozonac



Ingrediente:

400 gr faina alba
100 gr unt
100 gr zahar
1 ou+1 galbenus
2 albusuri
130 ml lapte
1/2 cub drojdie
coaja rasa de  lamaie
1 vf cutit de sare
200 grame mac macinat amenstecat cu 3 linguri de zahar pudra
300 grame nuca macinata amestecata cu 3 linguri zahar pudra

Se pune pe foc laptele cu untul si cu zaharul si se lasa pe foc pana se inmoaie untul.
Intre timp cernem faina, adaugam drojdia, 1 ou+1 galbenus, coaja de lamaie si sarea. Dupa ce s-a topit untul incepem sa turnam putin cate putin in amestecul de faina si incepem sa framantam aluatul. Se framanta cam o jumatate de ora si apoi se lasa la dospit la caldura.
Intre timp batem spuma albusurile si jumatate din albus in adaugam la umplutura de mac si cealalta jumatate la umplutura de nuca  amestecandu-le bine.
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 4 si intindem aluatul o foaie destul de subtire si peste el punem umplutura. Apoi rulam.
Trebuie sa iasa 4 cozonaci.

cozonac
Ungem cozonacii cu ou, ii intepam cu furculita si ii lasam cam 30 minute sa mai dospeasca in tava.
Apoi ii ungem din nou cu ou si ii lasam 3 minute la frigider.
Ii introducem in cuptorul incins pentru aproximativ 30 minute (trebuie urmariti sa nu se arda) la foc mediu.
cozonac

Va doresc sarbatori frumoase cu bucate gustoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu