Iata ca vin si Sfintele Sarbatori de Paste de anul acesta.
Iar ouale rosii nu lipsesc de pe masa nici unui roman. Eu de obicei vopsesc ouale cu coji de ceapa.....nu vreau sa mai pun chimicale si aici.
Asa ca iata reteta.
Ingrediente
cat mai multe coji de ceapa rosie si galbena
oua cate doriti sa vopsiti
o oala suficient de incapatoare
1 lingura de otet
ciorapi vechi
ata de legat
flori si diverse frunze proaspete pentru forme
Umpleti oala cu frunzele de ceapa si adaugati apa. Intre timp spalati bine fiecare ou, asezati frunza sau floarea pentru decor pe ou si apoi cu grija introduceti oul in ciorap dupa care legati ciorapul cu ata. Acelasi procedeu dupa fiecare ou.
Adaugati in apa o lingura de otet si apoi asezati ouale si fierbeti-le. Dupa ce au fiert lasati-le sa se raceasca in oala in care au fiert deoarece si in aceast timp ouale inca se coloreaza.
Dupe ce s-au racit le puteti scoate si unge cu putina slanina pentru stralucire.
Pofta buna si Sarbatori cu pace, iubire si intelegere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu