Ingrediente:
250 gr foi lasagna crude
unt pentru uns forma
2 oua
parmezan ras
Pentru sosul de carne(Ragu)
500 g carne tocata(se poate folosi de vita, de porc sau amestec)
200 ml pasta de tomate
2 cepe
2 morcovi
1 telina mica
1 ardei rosu si un ardei verde
1 telina mica
1 ardei rosu si un ardei verde
1 pahar cu vin rosu sec
ulei
sare, oregano, busuioc
Pentru sosul alb(Bechamel)
3 linguri cu unt
3 linguri cu faina
600 ml lapte
nucsoara
Sosul Ragu
Tocam ceapa si ardeii marunt iar radacinoasele le dam prin razatoare. Punem toate legumele la calit in putin ulei de masline. Dupa ce s-au calit putin adaugam carnea tocata pe care o lasam sa se caleasca . Adaugam sare si apoi paharul de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade vinul.
Apoi adaugam pasta de tomate, sare , busuioc, oregano si lasam sa mai fiarba la foc mic inca 30-45 minute.
Sosul Bechamel
Punem untul intr-o tigaie antiaderenta pana se topeste si apoi adaugam faina si amestecm bine.
Apoi turnam laptele treptat si lasam pe foc sosul pana se ingroasa.
La final adaugam praful de nucsoara.
Pregatim tava in care vom coace lasagna. O ungem cu unt si punem prima foaie de lasagna. Peste aceasta punem o parte din soul bechamel si il intindem, apoi punem un strat din sosul Ragu si presaram parmezan ras.
Procedam la fel pana ni se termina foile. Ultima foaie va fi de foaie lasagna.
Batem bine cu furculita cele 2 oua, si amestecam cu 2 linguri din sosul Bechamel. Turnam compozitia deasupra .
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 -45 minute.
O servim cu parmezan ras deasupra si cu un pahar de vin.
Pofta buna!
Sosul Ragu
Tocam ceapa si ardeii marunt iar radacinoasele le dam prin razatoare. Punem toate legumele la calit in putin ulei de masline. Dupa ce s-au calit putin adaugam carnea tocata pe care o lasam sa se caleasca . Adaugam sare si apoi paharul de vin rosu si lasam sa fiarba la foc mic pana scade vinul.
Apoi adaugam pasta de tomate, sare , busuioc, oregano si lasam sa mai fiarba la foc mic inca 30-45 minute.
Sosul Bechamel
Punem untul intr-o tigaie antiaderenta pana se topeste si apoi adaugam faina si amestecm bine.
Apoi turnam laptele treptat si lasam pe foc sosul pana se ingroasa.
La final adaugam praful de nucsoara.
Pregatim tava in care vom coace lasagna. O ungem cu unt si punem prima foaie de lasagna. Peste aceasta punem o parte din soul bechamel si il intindem, apoi punem un strat din sosul Ragu si presaram parmezan ras.
Procedam la fel pana ni se termina foile. Ultima foaie va fi de foaie lasagna.
Batem bine cu furculita cele 2 oua, si amestecam cu 2 linguri din sosul Bechamel. Turnam compozitia deasupra .
Dam la cuptor pentru aproximativ 30 -45 minute.
O servim cu parmezan ras deasupra si cu un pahar de vin.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu