Daca aveti pofta de gustul ciorbei de burta si din anumite motive nu vreti sa folositi burta va recomand o varianta vegetariana.
Ingrediente:
1 tavita de ciuperci pleurotus
1 morcov
2 gogosari murati
lamaie
2 catei de usturoi(sau mai multi...depinde de gust)
200 gr smantana 20% grasime
patrunjel verde
sare
Puneti la fiert apa pentru ciorba si intre timp razaliti morcovul pe razatoarea cu gauri mari. Spalati ciupercile si taiati-le in fasii lungi (ca si burta). Taiati si gososarii in fasii.
Cand incepe sa fiarba apa adaugati in ciorba morcovul , ciupercile, si sare. Dupa ce au fiert legumele amestecam smantana cu cateii de usturoi zdrobiti si cu putin lichid din ciorba si apoi turnam amestecul in ciorba incet si amestecand mereu. Adaugam si gogosarii.
Acrim cu zeama de lamaie si mai saram daca este nevoie, dupa gust.
La final punem si patrunjelul verde tocat si...... pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu