Iata ca a sosit si vremea pregatirii pentru iarna lunga si saraca in alimente naturale si proaspete (exclud fructele si legumele de pe rafturile hypermarketurilor).
Am pregatit o dulceata din pere bine coapte si dulci cu foarte putin zahar si fiarta la foc minim pe plita sau in oala cu peretii grosi (astfel se pastreaza mai bine vitaminele).
Iata ingredientele
3 kg pere curatate de codite si samburi
1 felie de penene galben taiat in cubulete
7 prune bistrite curatate de samburi si taiate cubulete
zeama de la o portocala
3 linguri de zahar (doar pentru rolul de conservant)
Am pregatit o dulceata din pere bine coapte si dulci cu foarte putin zahar si fiarta la foc minim pe plita sau in oala cu peretii grosi (astfel se pastreaza mai bine vitaminele).
Iata ingredientele
3 kg pere curatate de codite si samburi
1 felie de penene galben taiat in cubulete
7 prune bistrite curatate de samburi si taiate cubulete
zeama de la o portocala
3 linguri de zahar (doar pentru rolul de conservant)
Razuim perele cu tot cu coaja si le punem pe foc impreuna cu bucatelele de pepene si prune. Adaugam zaharul si le lasam sa fiarba la foc mic cam 2 ore (sau mau mult daca vreti sa fie mai groasa dulceata).
Dupa 1 ora putem pune si zeama de la portocala.
Se amesteca in oala cu o lingura de lemn cam o data la 10 minute si mai des spre sfarsitul fierberii.
Dupa 1 ora putem pune si zeama de la portocala.
Se amesteca in oala cu o lingura de lemn cam o data la 10 minute si mai des spre sfarsitul fierberii.
Sterilizam borcanele si capacele in cuptor intr-o tava de metal, apoi turnam dulceata fierbinte in ele (atentie ca sa nu se sparga borcanele sa le lasati pe un suport metalic). Strangem bine capacele si asezam borcanele cu capacele in jos, le acoperim cu paturi si le lasam asa sa se raceasca.
A iesit o dulceata foarte aromata si suficient de dulce pentru gustul meu.
Va doresc sa va indulceasca sufletele la iarna.
A iesit o dulceata foarte aromata si suficient de dulce pentru gustul meu.
Va doresc sa va indulceasca sufletele la iarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu