Iata o ciorba sanatoasa si gustoasa preparata parca de cand lumea si savurata in zilele toride de vara la umbra deasa.
Ingrediente:
1 kg fasole pastai
5 morcovi
2 buc radacina patrunjel
1 ceapa
200 ml bulion
150 gr smantana
2-3 linguri otet
frunze de patrunjel verde
sare
Punem la fiert aproximativ 3-4 litri de apa. Cand da in clocot adaugam ceapa taiata marunt si morcovii cu radacina de patrunjel intregi, doar curatati de coaja( recomand a se fierbe legumele intregi la foc incet deoarece astfel se pastreaza mai bine proprietatile lor).
Dupa ce au fiert legumele le scoatem si le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem din nou in apa. Acum adaugam si pastaile de fasole spalate si rupte in bucati mici.
Dupa ce a fiert si fasolea scoatem din ciorba cateva linguri de legume pe care le mixam si le facem pasta impreuna cu bulionul.Apoi adaugam aceasta pasta inapoi in ciorba.
Smantana o subtiem cu cateva linguri de zeama din ciorba si o turnam incet si pe aceasta. Adaugam otetul, gustam de sare si apoi o mai lasam sa dea cateva clocote.
Se ia de pe foc si se adauga frunzele de patrunjel tocate marunt.
Va doresc pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu