Pagini

duminică, 3 martie 2013

Croissant cu dulceata

Pentru un mic dejun sanatos si rapid va recomand un croissant cu dulceata.
croissant




Ingrediente:

750 gr faina (eu am amestecat faina neagra cu faina alba)
1 pliculet de drojdie uscata dr otker
400 ml lapte
35 gr unt
4 linguri miere (sau zahar brun)
un borcan mare de dulceata amestecata cu stafide
1 ou


Pentru inceput cernem faina. Apoi amestecam bine faina cu drojdia uscata si 1 vf cutit de sare.
Intr-o cana punem laptele cu untul si  mierea sau zaharul si le lasam pe foc pana se topeste untul.
Apoi turnam treptat peste faina acest amestec si formam aluatul pe care il framantam bine si il lasam la dospit la loc cald cam 30 minute.
croissant

Apoi luam jumatate din aluat si il intindem pe masa tapetata cu faina formand un cerc. Cu cutitul sau cu roata pentru aluat taiem aluatul pe diagonala formand triunghiuri.
Punem dulceata in partea cea mai lata si rulam.
Dupa ce am format croissante din tot aluatul le asezam in tavile de copt tapetate cu hartie de copt si le lasam inca 30 minute la loc cald ca sa mai dospeasca.
Batem un ou intreg si cu el ungem toate croissantele si apoi le dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc mediu (sunt gata cand capata o culoare frumos rumenita).
croissant

Mi-au iesit cam 20 bucati.
Sunt foarte gustoase si potrivite pentru micul dejun.
Pofta buna!

croissant

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu