Balonare, dureri abdominale, constipatie, diaree, kilograme in plus, probleme cu ficatul, cu colecistul........toate acestea se pot datora combinarii gresite a alimentelor.
Stomacul nostru stie sa isi stabileasca ce fel de PH foloseste sucul gastric si ce enzime pentru a digera diverse tipuri de alimente.
Daca combinam gresit alimentele stomacul nu stie sa sa isi ajusteze corect aciditatea sucului gastric si tipul de enzime, iar rezultatul este o digestie incompleta cu putrefactie in colon si depuneri toxice, iar in timp acestea ne imbolnavesc.
Cel mai simplu ar fi sa consumam un singur fel de aliment la o masa,sa lasam timpul necesar digestiei si abia apoi consumam altceva.
Dar ne-am obisnuit cu gusturi diverse si combinatii cat mai ciudate, de aceea trebuie sa invatam cum sa combinam alimentele corect.
COMBINATII GRESITE
cartofi cu carne/paine cu carne/paste cu carne/orez cu carne/tort cu fructe/desert imediat dupa masa / fasole cu carnati/sandviciuri cu carne
Iata tabelul combinarii corecte a alimentelor
Deasemenea dupa consumarea oricarui aliment avem nevoie de o perioada de pauza pentru a lasa loc realizarii digestiei.
Tranzitul normal in organism
Apa 0-15 min.
Sucul din fructe sau legume 15-30 min.
Sucul de grau verde, 60-90 min.
Fructele, 30-60 min.
Pepenii, 30-60 min.
Vlastarii, 60 min.
Cele mai multe vegetale, 1-2 h
Grane si fasole, 1-2 h
Vegetale dense in proteine, 2-3 h
Carne si peste, 3-4h sau mai mult
Vietati marine cu carapace, de la 8-12 ore in sus
Acum ca stim, sa incercam sa combinam alimentele cat mai corect, sa lasam loc digestiei, si sa evitam un numar mare de boli.
Surse de inspiratie- www.ligiapop.ro, www.vindecator.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu