Pagini

sâmbătă, 8 septembrie 2012

Risotto cu ciuperci si bucatele de porc

Si uite a venit si vremea unei retete cu orez. De data aceasta risotto.

Ingrediente 4 portii:

350 gr orez
150 gr ghebe congelate (daca aveti proaspete si mai bine) sau daca nu orice fel de ciuperci)
1 ardei rosu
1ardei galben
1ceapa
1/2 kg bucatele de carne porc (poate fi orice fel de carne sau fara)
ulei
1 cubulet de unt si parmezan razuit (cam 5 linguri mari)
supa de pui (sau daca nu fierbeti apa cu condimente de supa bio)-trebuie sa fie fierbinte pe tot parcursul prepararii orezului


risotto cu ciuperci si porc



Ceapa, ardeii si cateva ciupercute  impreuna cu putin ulei le maruntim in blender si apoi punem aceasta pasta la calit impreuna cu carnea. Dupa ce le invartim de cateva ori putin prin tigaie adaugam orezul si il lasam si pe acesta la calit.
Adaugam putina sare.
Incepem sa adaugam cate 1 polonic de supa  si amestecam cu orezul.  Foarte important la risotto: trebuie sa amestecm des, sa adaugam treptat cate un polonic de supa  si sa fierbem la foc mic.
Pentru a iesi un orez crocant se fierbe 18 minute. Daca il vreti mai moale atunci se fierbe 35-40 minute.
Dupa zece minute de fiert adaugati si ciupercutele.
Dupa ce s-a terminat timpul de fierbere gustati si condimentati dupa preferinta si la final puneti untul, parmezanul si amestecati.
Risotto trebuie sa iasa cremos si sa curga incet din lingura.

risotto cu ciuperci

Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu