Iata un tort racoros de vara, usor de facut si foarte gustos.
Ingrediente:
Blat de pandispan din 4 oua(vezi tort diplomat) scobit la mijloc (eu l-am scobit cu ajutorul cutitului si cu o lingura)
4 pere curatate de coaja si samburi si taiate in jumatati
200 ml smantana pt frisca (daca vreti sa fie mai inalt puteti pune cantitate dubla de frisca)
1 plic tort gelee
sucul de la 2 portocale
6 linguri de zahar
bucatelele din blatul scobit se maruntesc si se amesteca cu o lingura de cacao
Dupa ce s-au inmuiat perele le scoatem din suc si le asezam in interiorul blatului. Sucul in care au fiert perele se prepara impreuna cu tort gelee (conform instructiunilor de pe plic) si se toarna peste pere.
Dam blatul cu perele la rece.
Dam blatul cu perele la rece.
Batem smantana pentru frisca cu mixerul impreuna cu cele 3 linguri de zahar.
Imbracam tortul cu frisca si ornam cu bucatelele din blat.
S-a terminat repede si din pacate nu am apucat sa fac poza la sectiune.
Dar este un tort racoros, numai potrivit pentru vara.
Imbracam tortul cu frisca si ornam cu bucatelele din blat.
S-a terminat repede si din pacate nu am apucat sa fac poza la sectiune.
Dar este un tort racoros, numai potrivit pentru vara.
Spor la treaba!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu