Pagini

joi, 17 ianuarie 2013

Supa de linte rosie

Pe lângă conținutul ridicat de fibre și de proteine, lintea mai are în componența sa fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, iar grăsimi – în cantitate foarte mică. Lintea nu conține colesterol.
Asa ca de ce sa nu o introducem in alimentatia noastra.
Eu am folosit de aceasta data lintea rosie.

linte rosie


Ingrediente:

300 gr linte rosie(lasata in apa de seara pana dimineata)
2 morcovi
2 buc patrunjel radacina
1 telina mica
1 ceapa medie
1 catel de usturoi
1 ardei rosu
boia dulce
100 ml bulion
1 vf cutit boabe chimen
sare
1 lamaie
linte rosie
Toate legumele se taie marunt (radacinoasele se dau pe razatoarea mare) si se calesc in 2 linguri ulei de masline si putina apa.
Se adauga peste ele sare, chimen si boia si se amesteca bine.
Apoi adaugam apa fierbinte peste legume si le lasam sa fiarba.
Lintea strecurata si spalata se adauga in supa.
O lasam sa fiarba (fierbe destul de repede) iar la final adaugam bulionul si usturoiul pisat.
Se gusta se mai condimenteaza daca este nevoie.Pentru a da o consistenta mai groasa supei se iau cateva linguri de legume fierte din supa cu putin lichid si se maruntesc in blender iar apoi le adaugam in supa.
Se serveste cu lamaie sau se poate adauga zeama de la o jumatate de lamaie in supa.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu