Pagini

miercuri, 5 februarie 2014

Ciorba de pui a la grec

Haideti sa pregatim o ciorbita buna.

Ingrediente:

1 spate de pui
2 morcovi
2 buc radacina patrunjel
1 telina medie
2 ardei potriviti
1 ceapa
200 ml smatana
1 galbenus
1 lamaie 
verdeata


Pentru inceput punem spatele de pui in 2 litri de apa la fiert. Se spumeaza. Dupa ce a fiert se scoate carnea si se pun morcovii, telina si patrunjelul la fiert asa intregi.
Dupa ce au fiert putin si sunt usor de taiat scoatem aceste legume si le taiem marunt.
Luam si carnea de oase si o taiem marunt. Adaugam in apa fierbinte asa: ceapa si ardeii taiati marunt, carnea, morcovii, telina si patrunjelul.
Adaugam si sare si le lasam  sa fiarba.
Intre timp amestecam bine smantana cu galbenusul de ou si apoi adaugam in acest amestec lichid fierbinte din ciorba.
Luam ciorba de pe foc si adaugam amestecul incet si amestecand mereu. Apoi punem din nou ciorba la fiert si o lasam sa mai dea cateva clocote.
Dupa ce este gata o acrim cu zeama de la o lamaie si adaugam verdeata.
Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu