Pagini
joi, 9 august 2012
Tort diplomat cu piersici
Un tort de vara, racoros, aspectuos si rapid de facut.
Ingrediente:
Blat
4 oua
4 linguri de zahar
3 linguri de faina
1 lingura cacao
Crema
400 ml frisca lichida din smantana dulce
250 gr branza de vaca cu smantana
200 gr stafide si alte fructe uscate daca aveti taiate marunt
4 piersici pentru decor si afine (dar aici depinde de gustul si de simtul artistic al fiecaruia)
4-5 linguri de zahar(depinde cat de dulce vreti sa fie crema)
1 plic de gelatina pentru 500 ml lichid
Pregatirea blatului
Mai intai punem pe fundul tavii hartie de copt si o ungem cu putin ulei
Apoi batem albusul spuma tare si il lasam la rece. Apoi tot cu mixerul batem bine galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar pana se ingroasa si se albesc la culoare, si apoi adaugam lingura de cacao si amestecam bine.
Dupa aceea amestecam, incet cu telul de jos in sus, in continutul de galbenus 1 lingura de albus batut si 1 lingura de faina .
Punem aluatul in tava si il dam la cuptor la temperatura mica spre medie 40 minute.
Dupa ce s-a copt, il lasam la racit si il taiem in trei (sau in doua, depinde cat de mult a crescut blatul).
Pentru inceput pregatim forma in care vom aseza tortul. Punem 2 folii alimentare in interiorul formei lasand si pe margini pentru aputea acoperi tortul.
Pregatirea cremei
Mixam smantana dulce cu 3 linguri de zahar pana devine frisca, incorporam crema de branza si mai adaugam zahar daca dorim mai dulce.
Adaugam in crema stafidele si apoi incorporam gelatina (se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj).
Pregatim decorul pe partea de jos a tavii, decor care va fi apoi deasupra tortului.
Turnam un strat de crema, nivelam si punem primul blat insiropat (se insiropeaza cu apa calda in care s-au dizolvat 2 linguri de zahar, sau cu suc de fructe....este la libera alegere). Se continua tot asa iar ultimul va fi blatul deoarece acesta va constitui partea de jos a tortului.
Se lasa la frigider 12 ore si apoi il desfacem din folie si il intoarcem pe o farfurie.
Tortul va arata asa:
Si sectiunea
Va doresc pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu