Iata ingredientele:
- faina alba de grau 650 - 850 grame
- faina de secara-150 grame
- 1 cub de drojdie (puteti folosi si drojdie uscata)-este specificat pe orice drojdie pentru cata faina este cantitatea respectiva
- apa calduta -aproximativ 1/2 l
- 2 lingurite de sare
Pentru inceput amestecati bine cele 2 tipuri de faina si sarea. Apoi dizolvati drojdia in 200 ml apa calduta.
Apoi puneti drojdia dizolvata in amestecul de faina.
Amestecati toate ingredientele si incepeti sa framantati adaugand apa atat cat sa iasa un aluat potrivit de moale.
In timp ce framantati adaugati ulei (cam 5 linguri) si continuati sa framantati aproximativ 10 minute.
Dupa ce ati terminat de framantat acoperiti vasul in care ati pus aluatul la dospit si lasati-l la dospit aproximativ 30 minute
Dupa ce aluatul isi dubleaza volumul putem incepe sa modelam aluatul
Presaram faina pe blat si impartim aluatul in doua si continuam sa il mai framantam cu faina inca vreo 10 minute
Apoi impartim fiecare bucata in 3 si facem 3 spirale pe care le impletim si le punem in tavile de chec unse inainte cu ulei
In momentul in care aluatul a dospit si s-a umplut tava putem sa le punem la cuptor 40 minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor le lasam sa se raceasca complet si abia apoi le putem felia.
Cel mai bun mod de a pastra painea este in punga de plastic(se inmoaie coaja) dar abia in momentul in care painea este complet racita.
Nu imi ramane decat sa va doresc Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu