Pagini

luni, 11 aprilie 2011

De ce sa mai gatim?

        
         Este o intrebare  actuala si la moda. Acum cand timpul nu ne mai ajunge; acum cand orice si oricand  ne este accesibil din punct de vedere culinar; acum cand gasim semipreparatele oriunde si ne ofera posibilitatea unei mese preparata rapid; acum cand fast food-ul ne ofera o masa rapida si gustoasa.......deci de ce sa mai pierdem timpul gatind?
Am sa incerc sa gasesc cat mai multe argumente pro gatit. 

  In primul rand poate fi o activitate relaxanta dupa o zi de munca, o activitate facuta in familie si cu familia intarind astfel relatiile atat de importante intre membrii familiei.
Gatind, putem oferi familiei o mancare proaspata, cu ingrediente naturale (fara adaousurile din alimentele preparate industrial atat de nocive sanatatii). Masa luata in familie ofera sentimentul de unitate si stabilitate, in special copiilor.
Satisfactia pe care o obtii la sfarsitul mesei cand primesti laude pentru bucatele facute iti deschide apetitul spre aceasta lume a retetelor si a dezvoltarii continue a cunostintelor culinare.
Foarte important, mai ales pentru noi romanii, gatitul ne ajuta sa facem economii si cu cat castigam mai multa experienta putem face mancaruri sanatoase si gustoase cu bani foarte putini.

Asa ca, pentru cei sau cele care s-au hotarat sa incerce sa cunoasca si sa practice arta culinara sper ca retetele mele ilustrate sa fie de real ajutor.

Asa ca spor la treaba!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu