Sa incepem cu reteta
Ingrediente:
1 kg vinete
1 ceapa medie
250 ml ulei(daca vreti cu maioneza, se poate si fara)
1 galbenus de ou
1 lingura mustar
sare dupa gust
Mai intai pregatim vinetele astfel: intepam fiecare bucata cu furculita(ca sa nu explodeze) in mai multe locuri, apoi pregatim o tava de copt in care punem hartie de copt si ungem cu putin ulei. Asezam vinetele in tava si lasam la cuptor 40-50 minute(pana sunt coapte).
Le lasam la racit, le curatam si le punem la scurs. Intre timp pregatim maioneza (amestecam cu o lingura de lemn galbenusul cu mustarul si turnam putin cat putin uleiul pana devine o pasta de consistenta unei smantani).
Ceapa se taie cat de marunt se poate, se maruntesc vinetele si se amesteca cu maioneza si se sareaza dupa gust.
Usor, rapid si sanatos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu