Pagini

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Gulas de vita




Gulasul se poate face atat din carne de vita (vitel) cat si din carne de porc.
De data aceasta eu am ales vita .
Daca aveti carne de vita si nu de vitel(care este mai frageda) va recomand sa puneti carnea la marinat inainte sa o gatiti deoarece astfel carnea devine mai frageda si se gateste mai repede.

Marinarea carnii de vita

Pentru marinarea oricarui tip de carne trebuie sa aveti neaparat un lichid acid(acesta poate fi: otet, lamaie,vin)

Iata ingredientele alese de mine pentru marinarea carnii:



  • bucatele de carne de vita
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin
  • coriandru,ienibahar
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper
Se amesteca toate ingredientele intrun vas de plastic sau sticla ; lichidul trebuie sa acopere in intregime carnea.
Lasam astfel carnea minim 4-5 ore la frigider.

Abia apoi incepem sa pregatim gulasul.


Iata ingredientele necesare pentru gulas
  • bucatele de carne de vita(500gr)
  • 4 cartofi mari sau 8 cartofi mici
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • bulion ( 150 gr)
  • patrunjel verde
Pentru inceput punem carnea la prajit in ulei fierbinte si o lasam cam 5 minute sa se rumeneasca

Apoi adaugam ceapa taiata marunt si o lasam sa se prajeasca impreuna cu carnea
Adaugam si ardeiul taiat cubulete si il lasam inpreuna cu carnea si ceapa inca 5 minute
Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust

Punem apa sa acopere bucatile de carne 
Lasam totul sa fiarba pana cand carnea este fiarta (timpul de fierbere este in functie de cat de batrana este  vita)

Dupa ce carnea a fiert(daca este nevoie pe parcursul fierberii se mai poate adauga apa) se adauga cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba si cartofii.
Dupa ce au fiert cartofii adaugam bulionul si mai lasam sa fiarba 5-10 minute.
Gustam si condimentam daca mai este nevoie si adaugam patrunjelul verde taiat marunt .
Si gata nu mai ramane decat sa scoateti muraturile si Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu