Pagini

duminică, 16 septembrie 2012

Biscotti de ciocolata cu nuci

Iata o reteta primita de la sora mea, de biscuiti crocanti, eleganti si mmmm foarte gustosi.

biscotti


Ingrediente:
 150 g nuci
 120 g ciocolata amaruie
 210 g zahar
 230 g faina
 30 g cacao
 4 g nes
 1lgta praf de copt
 sare,
 3 oua 
 vanilie
Mai intai preincalzim cuptorul la 175 grade celsius.
Se prajesc nucile in cuptor, dar atentie sa nu se arda; dupa care intr-un prosop frecam nucile incercand sa inlaturam coaja.
In robotul de bucatarie se amesteca bucatile de ciocolata si zaharul pana capata o textura fina.
Separat amestecam faina, cacao, nesul, praful de copt si sarea.
Se bat ouale si vanilia cam 1 minut si se adauga mixtura de ciocolata si cea de faina amestecand totul pana la consistenta unui aluat. Adaugam in aluat si bucatile de nuca.
Din aluat formam 2 rulade de 25/5 cm pe care le coacem la 150 grade aproximativ 35-40 minute.
Apoi le scoatem din cuptor si taiem ruladele in felii cam cat un deget de groase pe care le dam din nou la cuptor pe fiecare parte inca 10-15 minute/fiecare parte.
Le lasam sa se raceasca si alaturi de un ceai de fructe sunt senzationale.
Pofta buna ! (atentie va rog ....silueta!)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu