Pagini

miercuri, 19 septembrie 2012

Calzone

Calzone este o mancare traditionala italiana. Adica este o pizza inchisa.
Propun acest fel de mancare ca si o cina gustoasa dar este excelenta si ca si pachet la locul de munca.

Ingrediente:

Aluat

500 gr faina 650
1 plic drojdie uscata
250 ml apa calduta
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei

Umplutura

200 gr cascaval
100 gr masline fara samburi feliate
150 gr salam taiat cubulete
rosii feliate subtire
2 gogosari
1 ceapa mica
3 linguri ketchup
calzone sau pizza inchisa
Incepem pregatirea aluatului. Amestecam toate ingredientele din aluat, il framantam vreo 10 minute si apoi il acoperim si il lasam la cald sa dospeasca cam 30 minute.

Intre timp taiem gogosarii si ceapa marunt si le calim in putin ulei pana dispare lichidul pe care il lasa gogosarii, peste acest amestec mai punem 3 linguri de ketchup.
Cu aceasta pasta se va unge la inceput aluatul.
Restul ingredientelor din umplutura se taie marunt.
Dupa ce a dospit aluatul luam cate o bucata de aluat si o intindem sub forma unui cerc (aici depinde cat aluat luati in functie de cat de mare vreti sa fie bucata de calzone).
Incepeti sa ungeti jumatate din aluat cu amestecul de gogosari si apoi adaugati treptat toate ingredientele.

calzone sau pizza inchisa


Inchideti umplutura cu cealalta jumatate de aluat folodind o furculita.
Ungeti cu ou.
calzone sau pizza inchisa

Dati la cuptorul preincalzit cam 30 minute la foc mediu (dar verificati periodic sa nu cumva sa se arda). 
calzone sau pizza inchisa
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu