Pagini

miercuri, 19 septembrie 2012

Ciorbita de cartofi cu tarhon

Va propun o ciorba usor de preparat si foarte gustoasa.

Ingrediente pentru 6 portii:

6 cartofi rosii medii
2 gogosari rosii
2 morcovi
250 gr costita de porc
1ceapa
150 ml bulion
patrunjel verde
tarhon uscat
sare
2 linguri otet

ciorba de cartofi

Pentru inceput punem 2 litri de apa la fiert impreuna cu costita.
Intre timp curatam si taiem cubulete ceapa, morcovii si gogosarii.
Cand incepe sa fiarba apa adaugam legumele de mai sus .
Curatam si taiem cubulete cartofii.
Dupa ce a fiert costita o scoatem si luam carnea de pe oase, pe care o adaugam inapoi in ciorba.
Adaugam si cartofii.
Cand sunt fierti cartofii scoatem din ciorba cam 4 linguri de legume impreuna cu putin lichid si le facem pasta in blender.
Amestecam aceasta pasta cu bulionul si o adugam in ciorba (aceasta ingroasa ciorba si ne scuteste de alte adaosuri nesanatoase).
Condimentam dupa preferinta si acrim cu cele 2 linguri de otet.

Va doresc pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu