Pagini

joi, 4 octombrie 2012

Prajitura cu mere

Iata o prajitura iubita de multa lume si savurata indiferent de sezon si de ocazie.

Ingrediente:

10 mere mari sau 15 mere medii
2 lingurite scortisoara+2 linguri zahar
2 linguri pesmet sau 4 biscuiti sfarmati
7 linguri de zahar
7 linguri de ulei
7 linguri smantana
1 ou
1 lingurita bicarbonat sau praf de copt stins in otet sau lamaie
faina cat cuprinde


mere



Razalim merele pe razatoarea cu gauri mari si le calim putin pe foc cu scortisoara si cele 2 linguri de zahar.
Apoi incepem pregatirea foilor.
Batem oul si zaharul  cu mixerul pana se ingroasa, adaugam treptat uleiul ca la maioneza, apoi incorporam smantana, praful de copt si la final adaugam faina pana devine de consistenta unui aluat usor de intins.
Intindem prima foaie pe care o punem in tava pregatita dinainte cu hartie de copt. Turnam peste prima foaie pesmetul sau biscuitii si apoi merele. Presaram si peste mere pesmet si abia apoi punem ce-a de a doua foaie. Intepam aluatul cu o furculita si apoi dam prajitura la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 40 minute.
Presaram prajitura cu zahar pudra si putem servi.

prajitura
Este o prajitura gustoasa ...se topeste in gura nu alta. Cu cat trec zilele cu atat este mai buna......desi nu cred ca veti avea ocazia sa vedeti asta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu