Pagini

joi, 11 octombrie 2012

Spanac scazut

Iata ca a aparut si spanacul de toamna in piete. Asa ca nu ratati macar o portie generoasa de spanac proaspat scazut.

spanac


Ingrediente pentru 2 portii:

500 gr spanac
2 catei de usturoi
2 linguri de faina
250 ml lapte (se poate mai mult sau mai putin in functie de cum va place sa fie consistenta spanacului)
1 lingura ulei
sare dupa gust

Puneti la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste apa adaugati spanacul curatat de codite si spalat bine.
Lasati-l sa fiarba cam 10 minute. Apoi scoateti-l intr-o strecuratoare si lasati-l sa se raceasca. Dupa ce s-a racit tocati-l marunt.

spanac
Intr-o tigaie puneti uleiul si adaugati usturoiul tocat foarte marunt. Caliti-l putin si apoi adaugati spanacul tocat  si cele 2 linguri de faina. Invartiti putin asa spanacul impreuna cu faina si apoi incepeti sa adaugati laptele putin cate putin pana ajunge la consistenta dorita. Nu trebuie sa fie nici prea lichid dar nici foarte gros.
Lasati-l sa mai fiarba putin dar atentie nu il lasati nesupravegheat ca sa nu se arda (fiind deja ingrosat cu faina se poate arde usor).

spanac
Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu