Pagini

sâmbătă, 15 decembrie 2012

Ciorba de mazare cu galuste

Iata o ciorbita foarte gustoasa.

mazare



Ingrediente:

500 gr mazare congelata sau la conserva
1 ceapa
3 morcovi
2 buc radacina de patrunjel
1 telina mica
2 oua
200 ml smantana
faina


Se taie marunt ceapa, morcovii, radacina de patrunjel si telina si se calesc in putin ulei. Apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba.

Dupa ce au fiert legumele aproape in intregime se adauga si mazarea.

Se bate bine cu furculita 1 galbenus+2 albusuri si se adauga faina amestecandu-se totul pana ajunge la consistenta unei smantani subtiri.
Apoi cu o lingura luam putin din compozitia aceasta si o lasam in ciorba care fierbe. Facem astfel pana terminam compozitia.

mazare

Apoi amestecam smantana cu galbenusul si adaugam cateva linguri de ciorba ca sa o subtiem.
Luam oala de pe foc, turnam incet smantana amestecand mereu.
Apoi mai lasam ciorba sa dea cateva clocote si condimentam dupa gust cu sare si verdeturi (marar verde, patrunjel).

mazare


Va doresc pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu