Pagini

vineri, 8 februarie 2013

Ciorba de salata varde

O reteta gustoasa, de primavara.





Ingrediente:

1 salata verde mare sau 2 mai mici(proaspete....daca salata este mai batrana se recomanda oparirea ei in prealabil)
1 morcov mare
1 radacina patrunjel mare
1-2 catei de usturoi
200 ml smantana (depinde de voi cat vreti sa fie de grasa)
10 bucatele de slaninuta afumata
1 mana de orez
lamaie sau otet pentru acrit
sare

Salata se spala bine si se taie in fasii potrivit de mari. Morcovul si radacina de patrunjel se dau pe razatoare si se calesc cu ulei sau cu putina apa.
Se adauga apa peste legume si se lasa sa fiarba.
Dupa ce legumele au fiert putem adauga salata si orezul.
Punem slaninuta pe foc sa se prajeasca si adaugam usturoiul pisat pe care il invartim de vreo doua ori cu slaninuta pana isi lasa aroma. Slaninuta cu usturoiul se pot adauga in ciorba.
Smantana se dilueaza cu lichid din ciorba si apoi se adauga in ciorba incet amestecand continuu.
Se gusta, se condimenteaza si se acreste dupa gust.
Se poate servi cu paine paine prajita sau mamaliguta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu