Sa incepem cu ceva dulce........doar in cantitati mari strica la silueta asa ca, ......cu moderatie va rog
Sa vedem care sunt ingredientele:
- 3oua
- 200 gr amidon
- 8 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat, iar daca aveti va sfatuiesc sa puneti si vanilie pudra (conteaza mult aromele ca sa acopere gustul de amidon)
- 1 litru de lapte
- 1 bucata de unt cat o nuca
- putina zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie
- si bineinteles foile de cremes
Pentru inceput separam albusul de galbenus la toate cele 3 oua si batem spuma albusurile cu 2 linguri de zahar si le dam la rece (eu folosesc mixerul deoarece merge repede si nu prea se intampla sa nu se bata bine)
Continuam cu cele 3 galbenusuri pe care le amestecam cu restul de zahar,cu zaharul vanilat sau praf de vanilie cu amidonul si cu putin lapte pana devine o pasta groasa ca in fotografia de mai jos
Iar apoi
punem restul de lapte la fiert la foc mic
Cand incepe sa fiarba turnam compozitia de oua incet in lapte in timp ce amestecam mereu (ca la budinca ) pana devine groasa ca o budinca(totul la foc mic).
Sfat: daca la sfarsit vi se pare ca s-au facut niste cocolase puteti mixa cu mixerul compozitia pana devine o crema fina
Lasam crema sa se racoreasca putin si apoi adaugam untul, albusurile spuma, putina zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa si mixam totul
Intindem crema inca calduta peste prima foaie , iar cealalta foaie o sfarmam si o punem peste crema si dam totul la rece cam 12 ore
Pudram deasupra cu zahar pudra si gata, puteti servi musafirii. Pofta buna!
Sfat: puteti folosi crema la plic pentru cremsnit din comert, dar eu am preferat sa incerc aceasta retea deoarece crema din comert are prea multe adaosuri nesanatoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu