Pagini

vineri, 27 iulie 2012

Bomboane de ciocolata raw cu cocos


Am citit despre alimentatia raw si cred ca ar fi foarte sanatos daca am reusi sa ne alimentam macar 80% crud.

Dar pentru rezulatate de durata cred ca indicat ar fi sa incercam sa introducem  treptat cat mai multe alimente crude in alimentatia noastra.

Uite prima mea reteta raw inventata cu ce aveam prin casa.





Aceste bomboane sunt foarte gustoase, mai ales dupa ce au stat o noapte in frigider, nu te mai saturi de ele.

Iata ingredientele pentru 12 bomboane:



100 gr nuca macinata (sau nuca lasata la inmuiat in apa cateva ore)
100 gr curmale inmuiate si taiate marunt
2 bucati de caise uscate taiate marunt
12 bucati de stafide puse intregi in interiorul bomboanei
4 linguri de ulei de palmier sau de cocos (acest tip de ulei se solidifica la rece)
2 linguri de cacao normala (puteti folosi pudra de roscoave sau cacao bio)
nuca de cocos pentru ornat


Se pun in blender nuca, curmalele, caisele, uleiul de palmier, cele 2 linguri de cacao si se amesteca pana devine o pasta, daca vi se pare greu de modelat mai puteti adauga ulei.

Modelati cele 12 bomboane cu palmele si le dati prin nuca de cocos.



Se pun la rece pentru 8 ore si se pot servi.



Sunt fantastice si rapid de facut.

Si foarte important: nu contin zahar, si alte chimicale.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu