Pagini

joi, 26 iulie 2012

Tocanita de curcan


Este o mancare gustoasa, usor de facut si sanatoasa.

Ingrediente pentru 4 portii:






600 gr bucatele carne curcan
1 ceapa
2 catei de usturoi
30 ml ulei(folosesc de palmier la gatit deoarece are punctul de ardere la o temperatura foarte mare)
1 ardei rosu
150 ml bulion sau sos de rosii sau o rosie decojita si zdrobita in blender cu putina apa
100 ml smantana
2 linguri faina
patrunjel verde
sare, piper dupa gust


Mai intai punem la incins uleiul si prajim putin bucatelele de carne pe ambele parti, apoi adaugam ceapa, ardeiul si le prajim impreuna vreo 2-3 minute si condimentam cu sare si piper.
Adaugam bulionul si putina apa si le lasam sa fiarba cam 30 minute la foc mic.

Intre timp zdrobim usturoiul pe care il amestecam cu smantana si cele 2 linguri de faina. Apoi subtiem amestecul cu vreo 4-5 linguri din lichidul in care a fiert carnea.

Luam carnea de pe foc, turnam incet amestecul de smantana si amestecam repede sa nu se faca cocoloase.

Dupa ce am amestecat bine punem din nou tocanita la fiert pentru a da cateva clocote si mai condimentam daca mai este nevoie.
La final punem patrunjelul tocat marunt.

Se poate servi cu mamaliguta, paste, piure de cartofi sau cartofi natur asa cum am ales eu.
Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu